Tektronix добавя CAN FD поддръжка към осцилоскопите за смесени сигнали

Tektronix добавя CAN FD поддръжка към осцилоскопите за смесени сигнали

 

Tektronix представи пълен CAN FD protocol синхронизация, декодиране и търсена за своите серии MDO3000 и MDO4000C осцилоскопи със смесени сигнали, за да помогне на автомобилните инженери да посрещат изискванията на клиентите за по-сложни и с повече възможности електронни модули и интегрирани системи. Автомобилните производители все повече внедряват CAN FD (Controller Area Network with Flexible Data Rate) протокола, който им позволява да предавате повече данни вътре в автомобила.

Широко използван в автомобилната индустрия, оригиналната CAN спецификацията, определена в ISO 11898 стандарта и със скорост на комуникация ограничена до standard limited communication speeds to 1 Mb/s. CAN FD решава проблема с ограничението на честотната лента, като позволява по-бързи скорости и увеличава размера на натоварване от 8 байта на 64 байта. С по-бързи скорости и увеличена сложност идва и нов вид тест и предизвикателства в измерването. Новото CAN FD решение на Tektronix позволява на автомобилните инженери, които работят с този протокол, да правят широкообхватно откриване на грешки и да имат средство за проверка, което бързи и ефективно да проверява и да поправя дизайн с пълна видимост на актуалният трафик по шината.

CAN FD (MDO3AUTO, DPO4AUTO, DPO4AUTOMAX) софтуера е пълен „protocol trigger, decode, and search solution“ за серия осцилоскопи Tektronix MDO3000 и MDO4000C. Софтуерните възможности включват:

  • Гъвкаво синхронизиране на пакети от данни и арбитражни условия с ISO и non-ISO поддръжка,
  • Декодиране на протокола с цветово кодиране на данните, заедно с изгледи на данни,
  • Поддръжка и на двата CAN и CAN FD (ISO и non ISO),
  • Поддръжка на търсене за специфични CAN FD данни,
  • Прелистване на таблици с времеви маркери
  • Възможност за съхранение и експортиране на данни.

Серии Tektronix MDO3000 и MDO4000C осцилоскопи със смесени сигнали включват интегрират спектрален анализатор, който дава на инженерите поглед върху и двете области – времева и честотна. Дори в приложения на дизайн в серийна комуникация, инженерите често имат нужда да се справят с различни задачи за разрешаване на проблеми от такива с устройства и с системно ниво до оптимизиране на захранването и тестване на EMI съвместимост.

Серия MDO3000 е 6 в 1 интегриран осцилоскоп с вграден спектрален анализатор, арбитражен функционален генератор, логически анализатор, протоколен анализатор и цифров волтметър/честотомер. MDO3000 може да се надстройва, когато се променят нуждите. MDO4000C също предлага 6-в-1 гъвкавост за надстройване в допълнение с по-висока производителност и по-мощно синхронизиране, търсене и по-мощни инструменти за анализ.

За сериозни приложения като CAN FD анализ, автоматичните функции за търсене в комбинация с уникалните контроли на Wave Inspector помагат на потребителя да намери за секунди събитията, които го интересуват. Като вземете под предвид това заедно с голямата дължина на записа, единично взимане на отчети може да включва хиляди екрани на формата на сигнала, което може да спестява много време.

Новото решение за тест на CAN FD протокола за използване с осцилоскопите със смесени сигнали на Tektronix е включено в MDO3AUTO, DPO4AUTO и DPO4AUTOMAX модулите, които също включват CAN, LIN и FlexRay (DPO4AUTOMAX) поддръжка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *