При желание на клиента изпращаме с куриерските фирми Speedy и Еконт с наложен платеж, когато не е платено по банков път или в брой в офиса ни.

Уведомяваме Ви, че съгласно ЗЗП имате право да върнете закупения от Ню-Тек ЕООД продукт в срок от 14 (четиринадесет) календарни дни, считано от датата на получаване на продукта, без да посочвате причина за това. За да бъде уважена рекламацията Ви е необходимо да върнете продукта/продуктите, закупени от фирма Ню-Тек ЕООД, в оригиналната опаковка и пълен комплект, по начина, по който сте ги получили. Фирма Ню-Тек ЕООД си запазва правото да откаже Вашата рекламация в случай, че някое от условията не е спазено. След изтичане на 14-дневния срок, продукт, подлежи само на гаранционно обслужване.

В случай на фабричен дефект, който е установен при получаването на продукта, клиентът връща същия за сметка на търговеца и той бива заменен със същия, или подобен след уговорка с клиента. В този случай транспортните разходи са за сметка на Ню-Тек ЕООД.
Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъдaт уважени само в присъствието на куриера. В този случай, моля да се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията може да се счете за недействителна.
При предявяване на рекламация и изпращане на продукт, обратно към Ню-Тек ЕООД, съгласно чл.55, разходите по транспорт са за сметка на клиента. Клиентът има право сам да избере начин за връщане и куриерска фирма, която да извърши услугата. В случай, че изпратена пратка по рекламация към Ню-Тек ЕООД, не е заплатена като стойност от клиента, Ню-Тек ЕООД ще възстанови сума по одобрена рекламация, от която ще бъде удържана фиксирана сума от 7.00 лв. с ДДС. За да бъде одобрена рекламация на продукт(и), те минават за оценка на състоянието от служител на Ню-Тек ЕООД.
При предявяване на рекламация, без значение дали предявяването й е в 14-дневен срок от датата на получаване, или след него, когато продуктът подлежи на гаранционно обслужване, е нужно да върнете с пратката всички получени покупателни и допълнителни документи (фактура, касов бон, и др.).